توضیحات
دانیل گیلبرت درباره این کتاب می گوید: «قبیله های اخلاقی یک شاهکار است؛ کاری برجسته و سرشار از ابتکار که خواندن دیدگاه هایش به طرز شگرفی لذت بخش است. تنها نکته منفی کتاب این است که سرانجام به پایان می رسد!»
استیون پینکرنیز درباره قبیله های اخلاقی می گوید: «قبیله های اخلاقی نقطه عطفی در درک ما از اخلاق و مفهوم اخلاقی است.»
جاشوا گرین استاد روانشناسی دانشگاه هاروارد، محقق علوم اعصاب ، فیلسوف و برنده جایزه استانتون انجمن فلسفه و روانشناسی آمریکا در سال 2012 است.
عمده شهرت او به دلیل نظریۀ فرایند دوگانه در روانشناسی اخلاق است. او در این کتاب از مغز اخلاقی برایمان می گوید که تکاملش در جهت ایجاد همکاری در بین افراد هر گروه اونه در بین گروه های مختلف بوده است. به دلیل چنین تکامل ناقصی و به علت باورهای اخلاقی متفاوت گروه های انسانی (قبیله های انسانی) گوناگون است که آنها دائم در حال نزاع با یکدیگرند.
گرین، از علوم اعصاب برای هرچه بیشتر توضیح دادن نزاع های اخلاقی استفاده می کند. به باور وی مغز اخلاقی انسان شبیه به یک دوربین دوگانه است؛ با دستورالعملی برای تنظیمات خودکار و دستورالعملی برای تنظیمات دستی. در این کتاب او برایمان شرح می دهد که در چه موقعیت هایی باید از تنظیمات اتوماتیک و در چه موقعیت هایی از تنظیمات دستی استفاده کنیم؛ و یا به اصطلاح دیگر، قبیله های اخلاقی به ما نشان می دهند که چه زمانی به غرایز خود اعتماد کنیم، چه زمانی به استدلال بپردازیم و چگونه استدلال صحیح می تواند ما را به جلو سوق دهد. و در پایان کتاب آنچه ارائه می کند جهانی سرشار از صلح و آرامش است، آنجاکه می گوید:
«…در این مراتع و در زیر نور خورشید چیز جدیدی دارد متولد می شود؛ قبیله ای جهانی که مراقب اعضای خویش است، نه با هدف تسلط بر دیگران بلکه صرفا به خاطرخوبی های نهفته در آن…».
منتشر شده
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.