توضیحات
کتاب ترقی در محیط کار مجازی نوشتهٔ رابرت گلیزر و میک اسلون و ترجمهٔ نازنین فیروزی است و انتشارات میلکان آن را منتشر کرده است. این کتاب نکاتی ساده و کارآمد برای دورکاری ثمربخش به شما ارائه میدهد.
درباره کتاب ترقی در محیط کار مجازی
تجربهٔ دوران کرونا نشان میدهد بسیاری از شرکتها با انتقال به شیوهٔ کار دورکاری به چه نتایج مثبتی رسیدهاند. برخی از افراد که اصلاً تجربهٔ دورکاری نداشتهاند، بهاشتباه تصور میکنند چنین چیزی برای تشکیلات خودشان تحققناپذیر است و دورکاری مناسب همه نیست. اما همانطور که بسیاری از مردم پی بردهاند، دورکاری بسیار امکانپذیرتر از آن است که خرد جمعی شیوهای غیر از آن را پیشنهاد دهد.
در دههٔ گذشته درمورد دورکاری باورهای منفی وجود داشته است. افرادی که تجربهٔ این نوع کار را نداشتند، کارمندان را درحال کمکاری، لمدادن با لباس راحتی و ساعتها استراحت در روز کاری تصور میکردند. اما سالهاست که دورکاری درحال افزایش است و از یک تدبیر تجاری حاشیهای به سطحی رسیده که کارمندان، شرکتها و حتی سازمانهای بزرگ و شناختهشده آن را بهآسانی پذیرفتهاند و دیگر تفکر گذشته را ندارند. در حال حاضر، شرکتهای دورکار آشکارا، علنی و راحتتر از قبل دورکاری را با مشتریان در میان میگذارند و آن را مزیت رقابتیِ نوظهور برای جذب بهترین نیروهای کار میدانند.
همچنین، امروزه یکی از مزایای متمایز سازمانها این است که دورکاری بیشازپیش پذیرفته شده است. ده سال پیش کارمندان دورکار باید این تصور غلط را برطرف میکردند که بهجای انجام کار مفید تمرکزشان بر مراقبت از فرزندان خردسالشان، تماشای تلویزیون، انجام کارهای شخصی و کارهای دیگر است. سالها طول کشید تا سازمانهای دورکار این جهتگیریهای برونی را رفع و ثابت کنند میتوانند خدمات باکیفیتی را بدون داشتن دفتر ارائه کنند. تصویر ذهنی خیلیها از کمکاری کارمندان در منزل با سابقهٔ عملکرد و دستاوردهای قوی جایگزین شده است. موافقان اولیهٔ دورکاری پیشقدم شدند تا مشاغل مجازی امروز بتوانند دورکار باشند.
ایجاد فرهنگ دورکاری با بازدهی خوب آسان نیست اما سازمانهایی که با شیوهنامه، اصول و پایهٔ مناسب چنین کاری میکنند از مزایای تصاعدی بهرهمند میشوند. دورکاری مرز جدیدی برای دنیای تجارت است. دورکاری، وقتی عملاً به مرحلهٔ اجرا برسد، سبب شادی و مشارکت بیشتر کارکنان میشود و نوعی مزیت رقابتی مهم است.
کتاب ترقی در محیط کار مجازی در ابتدا از طبقهٔ کارمند شروع میکند. چالشها، راهکارها، مزیتهای دورکاری و راههای حصول اطمینان از شادی، مشارکت و کارآمدی حین کار مجازی را بررسی میکند. همچنین با علم به اینکه بسیاری افراد به دلیل کووید-۱۹ ناخواسته مجبور به دورکاری شدهاند، انتظاراتی را که ممکن است در صورت دورکاری پس از این همهگیری داشته باشیم بررسی میکند.
سپس درمورد شیوهنامهای سازمانی که مدیران کسبوکارها میتوانند برای ایجاد فرهنگ دورکاری در سطح جهانی استفاده کنند بحث میکند. اصول ساختاری لازم برای فرهنگهای دورکاری برتر را بررسی میکند؛ ازجمله درک اینکه آن فرهنگ چیست و چگونه بنیاد فرهنگی مناسب دورکاری را امکانپذیر و از آن پشتیبانی میکند.
در ادامه به راهبردهای خاصی برای اعمال در محیطی دورکار میپردازد. اکثر کارکنان و مشاغل حین کار در منزل در صورت داشتن اسلوب و روالهای مناسب میتوانند بدرخشند. بااینحال اگر فرد امیدوار است به نتایج مطلوب برسد همان رویه و تدبیرهایی که اغلب در دفتر استفاده میشود نباید در محیط مجازی هم اعمال شود.
با توجه به سمتتان، ممکن است وسوسه شوید یکراست سراغ بخش اول کتاب با عنوان ترقی در جایگاه کارمند دورکار بروید؛ بخشی که کمکتان میکند بیاموزید چگونه محیط دورکار را بهتر پیش ببرید. حتی ممکن است مایل باشید نخوانده از بخش اول رد شوید و مستقیم به بخش بعدی با عنوان ترقی در جایگاه سازمان دورکار بروید؛ بخشی که جنبههای رهبری و مدیریت دورکاری را بررسی میکند. با خیال راحت میتوانید نخوانده رد شوید؛ اما واقعیت این است که بسیاری از ما خیلی زود خودمان را در دو روی سکهٔ دورکاری خواهیم دید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.