توضیحات
اثري است از ميشل ماري به ترجمه ي محمدرضا يگانه دوست و چاپ انتشارات بيدگل.
نويسنده در کتاب پيش رو به شرح چگونگي شکل گيري جنبش موج نوي فرانسه و تاثير آن بر سينماي امروز، بررسي موج نو از جنبه هاي گوناگون اجتماعي، اقتصادي، سياسي و تاريخي و بيان ويژگي هاي آن مي پردازد؛ او همچنين کارگردانان، بازيگران، فيلمبرداران و تهيه کنندگان فعال در اين مکتب را معرفي مي کند.
امیر عربشاهی –
موج نوی فرانسه یکی از مهمترین و اثرگذارترین جنبش های سینمایی تاریخ قلمداد می شود. جنبشی که همزمان با پدیدار شدن جنبش های آزادی خواهانه و اعتراضات مدنی گسترده در سطح جهان، بحران های اقتصادی فراگیر، جنگ ها و مداخلات نظامی آمریکا در ویتنام و همچنین مناقشات و درگیری های شکل گرفته در اروپای مرکزی، رشد و نمو یافت. همسو با جنبش های کارگری و اتحاد دانشجویان که در سال 1968 یک نقطه عطف در تحولات سیاسی جهانی رقم زدند، این چهره های شاخص موج نو همچون ژآن لوک گدار، فرانسوا تروفو و … بودند که زبان سینما را در همراهی با این تحولات و در مسیر آزادی خواهی دگرگون کردند.
آنچه میشل ماری در پژوهش خود در این کتاب ارزشمند آورده، همانطور که از عنوان کتاب پیداست «موج نوی فرانسه یک مکتب هنری» محدود کردن موج نو به یک جنبش ساده انگارانه است. در حقیقت موج نوی فرانسه یک مکتب هنری و فکری است که ریشه های شکل گیری آن را باید در آغاز دهه پنجاه و هنگام تاسیس کایه دو سینما جست. همان مجله سینمایی که به محفلی برای گردهم آیی چهره هایی همچون گدار، تروفو، ریوت، شابرول و … شد که از آغاز به دنبال تحولی در زبان سینما و نوعی ساختارشکنی در فیلمهای به اصطلاح شیک و جدا از حقایق اجتماعی مرسوم بودند.
ماری در این کتاب به ریشه های شکل گیری موج نو و بررسی تاثیرات آن بر تحولات سیاسی و فرهنگی می پردازد. از سوی دیگر همانطور که اشاره شد با تاکید بر این که با یک مکتب هنری مواجهیم، به بررسی مفاهیم انتقادی و نقش و تاثیر زیبایی شناختی موج نو نیز می پردازد. این که چگونه منتقدان کایه دو سینما حتی بر چرخه تولید و توزیع و شیوه فیلمسازی همسو با آرمان ها و تفکرات خود تاثیرات ماندگار و فراگیری گذاشتند. و در نهایت رد این مضامین و فرم نوین به وجود آمده را در آثار سینماگران موج نو و اثرگذاری آن بر سینمای جهان دنبال می کند.