توضیحات
سفر سیلکا به قلم هدر موریس، داستان دختری است که در سال 1942، وقتی تنها شانزده سال سن داشت به یکی از اردوگاه های متمرکز آشویتس برده شد. زیبایی بی بدیل او بلافاصله توجه فرمانده را جلب می کند. سیلکا که به اجبار از باقی زنان زندانی جدا شده، خیلی زود یاد می گیرد که قدرت، حتی اگر ناخواسته بدست بیاید باز هم مساوی با بقاست.
حمیدرضا –
سفر سیلکا از هدر موریس در واقع اسپین افی از کتاب خالکوب آشویتس می باشد . در خالکوب ما روایت مرد و زن یهودی زندانی در اردوگاه کار آشویتس را میخوانیم که دوستانی در بین زندانیان دارند ، یکی از آن ها سیلکا دختری جوان است که همراه با همسر لالی در بخش اداری زندان کار میکند . سیلکا زیبا بود برای همین یکی از فرماندهان آشویتس برای کامجویی از او به اجبار او را در اختیار خود میگیرد و ملازم خود میکند . بعد ها که آلمان در جنگ جهانی شکست خورد ، سیلکا به اتهام همدستی با نیروهای نازی آلمان به تبعید و اعمال شاقه در اردوگاه های کار کشور شوروی محکوم گردید .
این کتاب روایتگر تاب آوری و امیدوارانه زندگی کردن سیلکا در شرایط ناگواری است که اردوگاه های کار آشویتش و سپس گولاک برای او بوجود آورده است. اینکه سیلکا چطور توانسته از حوادث جان سالم به در ببرد و زندگی دلخواه خود را با کسی که دوستش داشته زیر یک سقف و به دور از هیاهوی های ویرانگر جنگ و ستیزه و کینه و نفرت آدمیان نسبت به هم تجربه کند .
این کتاب یادآور این جمله است که زندگی فراز و فرود داره اگر به فرودی مبتلا شدی خودت رو نباز چون بالاخره پایانی داره این فرود و بعد نوبت به فراز خواهد رسید .
درباره متن هم باید گفت ، هدرموریس موجز می نویسد . دیالوگ ها نقش اساسی در آثارش دارند .
در پایان این کتاب رو به دوستداران ادبیات جنگ توصیه میکنم .